Huisvesting

Huisvesting van de leghennen

De leghennen op Tok Tok de Dobbelaere hebben de ruimte. Niet alleen binnen, maar ook in de vrije uitloopweide. Deze weide is ontworpen in samenwerking met de Stichting het Zeeuwse Landschap. En onder meer door het planten van originele knotwilgen en hoogstamfruitbomen past het perfect in de polderomgeving.

Wintertuin voor slecht weer

Als slechtweervoorziening is er voor de kippen een wintertuin aangebouwd, een soort luxe serre waar ze overdekt toch van frisse lucht en volop scharrelruimte kunnen genieten. Zo kunnen onze kippen ook bij slecht weer hun natuurlijk gedrag volgen door op onderzoek uit te gaan en eventueel een stofbad te nemen.

Volière systeem met alles geïntegreerd

Het Bolegg Terrace volière systeem van het bedrijf Vencomatic is voorzien van voldoende legnesten, voerbakken en drinklijnen. De hennen kunnen zo ’s morgens in alle rust hun ei leggen, dat daarna met een automatische transportband naar de inpakruimte wordt gebracht. De legnesten worden ’s nachts gesloten om te voorkomen dat de hennen ’s nachts overnachten op het nest en dit onnodig bevuilen. We willen er tenslotte voor zorgen dat de eieren perfect schoon zijn als ze worden ingepakt.

Wanneer het donker wordt gaan de kippen naar binnen en kunnen dan in het diervriendelijke volière systeem “op stok”. Zoals de kippen vroeger ook de boom ingingen om de nacht door te brengen, veilig op een tak.

Veel ruimte voor de kippen in de wei bij Tok Tok de Dobbelaere
Veel ruimte voor de kippen in de wei bij Tok Tok de Dobbelaere